zaterdag 17 oktober 2009

Rotterdamse ambtenaren gevraagd hun cynische collega's aan te melden.

Ik kan mij voorstellen dat het geen pretje is om in een verbitterde organisatie te werken, en met elk goed idee tegen een muur van cynisme aan te lopen. Een uitstekend idee om daar wat aan te doen MAAR wat een vreselijke manier om dit aan te pakken. Blijkbaar zijn er in Rotterdam veel cynische ambtenaren, anders zou het ook niet aangepakt hoeven te worden. Hoe zou dat nou toch komen ?
Mij lijkt dat de laatste onverzuurde ambtenaren zich definitief bij hun verbitterde collega's gevoegd hebben, na van deze meldplicht gehoord te hebben.

Wanneer Rotterdam teveel cynische medewerkers heeft, zou de gemeente zich eens kunnen afvragen hoe dat gekomen is. Tenzij een cynische instelling vereiste was bij de wervingsgesprekken, hebben al deze mensen dat toch echt in hun loopbaan ontwikkeld.

Waardoor worden mensen zoal cynisch ? Als er niet naar hen geluisterd wordt, als zij in hun werk niet hun capaciteiten kwijt kunnen, als zij door de organisatie als productiefactor behandeld worden of als de organisatie een puinhoop is.

Wellicht zou het handig zijn, Rotterdam, om de oorzaken aan te pakken, in plaats van de gevolgen te bestrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten