maandag 26 oktober 2009

Hup, hup allemaal naar Up

Heb je de film Up nog niet gezien ? Achter je toetsenbord vandaan en naar de bioscoop !



Ik moet zeggen, toen ik de teaser op you tube gezien had, stond ik niet echt te springen, een bejaarde en een padvinder, nou, nou leuk hoor. Maar ja, het is wel een Pixar film en die heeft tot nu toe uitstekende films gemaakt. Het was herfstvakantie dus toch naar de bioscoop, en.. hij was geweldig.

Meteen in het begin krijg je het ontroerende levensverhaal van de oude man te zien, hij komt tot leven en je voelt een band met hem. Als die er eenmaal is, breekt het spektakel los, humor, spanning en ontroering in een mooie verhaallijn en prachtige beelden.

Net voor de oude man definitief vast komt te zitten in zijn leven, weet hij aan zijn omgeving te ontsnappen, hij wil een lang gekoesterde droom gaan realiseren. Al doende komt hij steeds meer tot leven en neemt uiteindelijk afscheid van de dingen waar hij eerst zo aan gehecht was.

Dit alles vindt plaats in een prachtig samenspel met een fel gekleurde superdodo, pratende honden, een ambitieuze padvinder en een waanzinnige ontdekkingsreiziger.

Ik zal nooit meer op dezelfde manier naar een golden retriever kijken.

Ook de pubermeter ( des te stiller de pubers, des te beter de film ) gaf voor deze film de maximale score.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten