vrijdag 9 oktober 2009

NASA hoofdwartier verlamd door maanstraling


Eén uur na het bombardement van de maan door de Nasa (filmpje) kreeg het NASA hoofdkwartier te kampen met onverklaarbare electriciteitsstoringen. De spanning fluctueerde zonder aanwijsbare reden tussen de 47% en 247% van de normale spanning. Apparatuur die niet afgeschakeld werd raakte zwaar beschadigd. Om verdere schade te voorkomen heeft het Nasa hoofdkwartier besloten de volledige stroomtoevoer af te sluiten. Doordat geen enkel electrisch apparaat meer functioneerde, duurde het uren totdat dit nieuws naar de buitenwereld doorgedrongen was.
De oorzaak van de storing lijkt te liggen in magnetische golven die vanuit verschillende kraters in de maan, op het hoofdkantoor van de NASA gericht staan. Waardoor de straling veroorzaakt wordt is vooralsnog onduidelijk.
Uit eerste analyse van de bombardements-stofwolk op de maan zijn onverwachte resultaten naar boven gekomen. Volgens betrokken wetenschappers toont de analyse geen sporen van water, maar wel sporen van beton en staal. "Het lijkt wel of wij een soort bunker geraakt hebben" melde onderzoeker Jack Dam. Lunaloog Led Yzarc, van meet af aan uitgesproken tegenstander van de bombardementsaanpak, poneerde de volgende speculatieve theorie "Het lijkt of wij een archaïsch ondergronds verdedingsmechanisme in de maan geraakt hebben, dat waarschijnlijk volautomatisch gereageerd heeft op deze 'aanval'." Deze theorie wordt vooralsnog niet door NASA onderschreven, hoewel zij geen verklaring voor de recente gebeurtenissen hebben.
Nasa hoopt morgenochtend (USA tijd) wanneer het hoofdkwartier door de draaiing van de aarde buiten het bereik van de maan gekomen is, de resultaten van de inslag nader te kunnen bestuderen. Nasa maant de Amerikaanse overheid geen acties tegen de maan te ondernemen, totdat meer duidelijkheid verkregen is over de oorzaken van de huidige situatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten