maandag 19 oktober 2009

DNB en PvdA nieuwe hoofdsponsor AZ

Oud DSB-stadion heet voortaan DNB-stadion

Vanmiddag maakten Nout Wellink en Wouter Bos op een persconferentie vanuit het AZ-stadion bekend dat 'De Nederlandse Bank' (DNB) samen met de PvdA als nieuwe hoofdsponsor van de Alkmaarse voetbalclub AZ gaat optreden. Na het faillissement van de DSB bank had AZ geen hoofdsponsor meer.

Tijdens de persconferentie vertelde Wellink dat DNB al langer op zoek was naar een voetbalclub "Alle banken sponsoren sportclubs, en dit was een gouden mogelijkheid voor ons. Wij hadden natuurlijk als kwaliteitsbedrijf wel de nodige eisen. Het moest een club van niveau zijn, nou dat zit met de kampioen van Nederland wel goed. Daarnaast moest de club uit een omgeving komen waar verstaanbaar Nederlands gesproken wordt, daarmee vielen de meeste andere clubs af. Doordat DNB geen buitenlandse vestigingen heeft, zitten er voor de top van de DNB geen snoepreisjes in, dat probleem is nu ook opgelost. AZ speelt Europees voetbal en dat is een uitstekende aanleiding voor fijne reisjes naar het buitenland." aldus dhr. Wellink.

Wouter Bos wist de verzamelde pers te melden dat de PvdA als hulpsponsor naast de DNB zal optreden. "Kijk deze club heeft vanuit een underdog positie de kampioensplaats bereikt, dat willen wij de komende verkiezingen ook bereiken. Daarnaast heeft deze club een nuchtere Noord-Hollandse insteek "Niet lullen maar poetsen" nou daar kunnen wij als PvdA nog wat van leren, bij ons is het toch meer "Veel lullen en helemaal niet poetsen" Nee dit is de club voor ons. "

Afrondend meldde dhr. Wellink dat de minieme overnamekosten de doorslag gegeven hebben. "Wij hoeven alleen de "S" op het stadion en de shirts te vervangen door een "N". In China is al een container opnaai N'en besteld om over de oude S'en heen te naaien. Een lokale timmerman zal morgen de S op het stadion vervangen door een goudkleurige N."

De suggestie dat zij DSB expres failliet hebben laten gaan om zo het sponsorschap te verwerven werd door hen met kracht van de hand gewezen, "Pertinente onzin"

Bij het verlaten van het stadion juichten de massaal toegestroomde AZ-fans de nieuwe voorzitters toe "Met Nout en Wout naar goud, met Nout en Wout naar goud!"

2 opmerkingen:

  1. A Voice From The Sky19 oktober 2009 om 23:51

    Hij is leuk, maar door de niet-journalistieke zinsnedes niet echt geschikt voor plaatsing...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pardon ? Voices uit de sky ?
    Die zijn meestal het begin van narigheid als absolute waarheden of psychoses.
    Ik kan mij niet herinneren dit stukje proza aangemeld te hebben voor een andere plaats dan de plaats waar het nu staat.

    BeantwoordenVerwijderen