woensdag 25 november 2009

Standaard nederlands gezin steunt abn amro nu met ruim 7.000 euro

Op dit moment heeft de Nederlandse staat meer dan 30 miljard in abn amro gestoken. Dat is ruim 1.800 euro per nederlander, ruim 7.000 euro per gemiddeld gezin.

maandag 23 november 2009

Najaarsstorm

De bladloze boom
Wiegt het lege vogelnest
In de najaarstorm

zondag 22 november 2009

BUMA/STEMRA wil fluiten van bekende melodietjes verbieden

Enige tijd geleden was Buma/stemra in het nieuws met het plan geld te gaan vragen voor de inline videolinkjes in internetartikelen. Paniek in de blogosphere. Gelukkig strandde het voorstel. Na het geslaagde voorstel om werknemers te belasten die naar een mp3speler luisteren wil Buma/stemra nu nog een stapje verder gaan.
Het nieuwe voorstel van Buma/stemra is het belasten van “het in enige vorm herkenbaar reproduceren van melodieën” In enige vorm slaat nadrukkelijk ook op fluiten, maar uiteraard ook op piano spelen, mondharmonica enz. Als Buma/stemra haar zin krijgt, mag u dus binnenkort alleen nog zelf bedachte melodietjes fluiten of musiceren, zolang er maar geen herkenbaar fragment tussen zit.

Verschillende Nederlanders reageerden al op dit voorstel.

Frederik, muziekleraar: “Och de muziek die mijn leerlingen produceren zijn toch nauwelijks herkenbaar, nee ik maak mij geen zorgen”

Jan, stratenmaker: “Oh, nou ze doen maar, ik wens ze sterkte als ze het geld bij mij komen halen.”

Maria, moeder: “Ja ik heb het gelezen, voor ons is dit een groot probleem, wij hebben nogal vrolijke kinderen die graag fluiten. Ik denk dat wij thuis maar geluidsvrije isolatie gaan aanbrengen.”

Buma/stemra heeft goede hoop deze maatregel op korte termijn in te kunnen voeren.

vrijdag 20 november 2009

Excuses, voor genetische ramp in Nederland

Op de drukbezochte persconferentie van de eeuwenoude firma Five-twelve te Madrid heeft de voltallige raad van bestuur nadrukkelijk hun excuses aangeboden aan het Nederlandse volk voor de genetische ramp die hun firma in Nederland veroorzaakt heeft. “Wij schamen ons diep voor de enorme pijn die wij veroorzaakt hebben bij een heel volk, u kunt er van uit gaan dat deze excuses diep uit ons hart komen." Vertegenwoordigers van het Nederlandse volk hielden het niet droog “Dagelijks zien wij de ingrijpende gevolgen van deze ramp, het zal niet verbeteren door deze excuses, maar het wordt wellicht wat draagbaarder”
De voorzitter van de raad, dhr S. ter Claes lichtte toe: “Five-twelve is een logistiek distributiebedrijf dat zich specifiek op de Nederlandse markt begeeft en daarbij gebruik maakt van ouderwetse transportmiddelen als paarden en stoomboten. Op vijf december hebben wij altijd een enorm distributieproject in Nederland. Gezien de immense arbeidsdruk moeten wij vaak de toevlucht zoeken tot zwartwerkers, de zogeheten werkpieten. Nu blijkt dat één werk-divisie, de zeurpieten door de jaren heen een enorme genetisch besmetting van het volk veroorzaakt heeft, zo sterk dat het dominante zeurpieten-gen nu, na eeuwen van besmetting, bij 75% van de bevolking aanwezig is.”

“Het is pijnlijk om te zien hoe dit gen nu invloed heeft op een heel volk, nooit eens trots op zichzelf, altijd hun winnaars terug in de klei trekken, zelfs over een vakantiehuisje blijven ze eindeloos doorzeuren. Een roemrucht verleden, bijna het rijkste land ter wereld, hun eerste man bijna president van Europa en denk je dat ze blij zijn ? Nee, zij kunnen het gewoon niet, pijnlijk om te zien. Sorry, het spijt ons. Sorry.” sloot dhr. S. ter Claes met gebroken stem af.

donderdag 19 november 2009

Haikudichter Europees president

De haikudichter
is op de troon gehesen
Balkenende valt

De haiku's van de nieuwe Europees president, dhr. Rompuy zijn te vinden op zijn blog.

woensdag 18 november 2009

Lange takken

De langste boomtak
is naar de grond gebogen
zwaar van de regen

dinsdag 17 november 2009

Nederlandse file kost jaarlijks ruim 100 mensenlevens

Hier in Nederland verliezen wij dit jaar (2009) volgens Verkeer en Waterstaat, 65.9 miljoen uur door in de file te staan. Om even een gevoel te geven van hoeveel tijd dat is: Per mens heb je gemiddeld zo’n 600.000 uur te leven. Wij staan dus jaarlijks de volledige levenstijd van ruim honderd mensen te verspillen in files.
Anders gesteld kun je zeggen dat wij dus 100 mensenlevens per jaar kwijt raken aan filewachttijd.

maandag 16 november 2009

Vandalen gedemoniseerd

Vandalen hebben een slechte naam. Bushokje stuk ? Dat waar vandalen. Paddestoelen platgetrapt ? Vandalisme.
Maar waar komt dat woord vandaan ? Rond 500 na chr. leefde in Europa de stam van de vandalen. Die stam heeft zo’n slechte naam nagelaten dat nu, 1500 jaar later, de benaming 'vandaal' nog steeds spreekwoordelijk is.

Echter, wat blijkt uit recent archeologisch onderzoek: deze vandalen hadden helemaal niet het verwoesten van cultuur als core business, maar zijn gedemoniseerd. Jawel, toen al! Het blijkt dat de vandalen een cultureel niveau hadden dat vergelijkbaar was met het niveau van het romeinse rijk, echter doordat zij streden met het romeinse rijk en hun steden innamen, kregen zij van de romeinen de naam van cultuurverwoesters. Zij zijn het slachtoffer van demonisering door de romeinen.

Oftewel, wordt je gedemoniseerd ? Wees blij, want je naam zal de eeuwen overleven. Maar als je wilt dat je tegenstander vergeten wordt, demoniseer hem niet.

En de benaming vandalen ? Tja laten wij bushokjesvernielers maar mongolen noemen, naar de horden van Dzengis Khan.
Of weet je een beter naam ?

zondag 15 november 2009

Nasa: Wereld eindigt niet op 21 december 2012

Huh, wat is dat nou ? Ik ben er aan gewend dat allerlei vage figuren op schimmige websites voorspellingen doen over het einde der tijden, die ik vervolgens gapend, volkomen negeer. Één van de nieuwere claims is dat de aarde 21 december 2012 in rook zal opgaan omdat de Maya kalender dan eindigt. Tot zo ver niets nieuws onder de zon.

Maar waarom gaat Nasa op dit soort onzin reageren ? Vervelen zij zich bij Nasa ? Zijn zij bang dat mensen de 2012 claim serieus nemen ? Lijkt mij niet, wat mij betreft is de claim dat de aarde op 31 december 2009 in vlammen opgaat omdat mijn succesagenda dan eindigt net zo waardevol. Of zouden zij door hun telescopen dingen hebben gezien die wij nog niet weten en alvast het draaiboek voor de paniekcontrole opgestart hebben ? Of zoals zij in de film L.A. Escape, die over dit onderwerp gaat, zeggen “When they tell you not to panic that’s when you run."

Lees meer over dit onderwerp in de Daily Telegraph
Of kijk om in de stemming te komen naar de teaser van L.A. Escape

zaterdag 14 november 2009

De haven van Medemblik

Achter het kasteel,
schuilt een vloot plezierbootjes,
voor het IJsselmeer

vrijdag 13 november 2009

Beesten van PVC maken een strandwandeling

Vrijdagavond marcheerden de strandbeesten van Theo Jansen weer over de beeldscherm, bij Nova. Al jaren bouwt hij fascinerende strandbeesten die, aangedreven door de wind, rondwandelen op het strand. Doordat zij lopen en niet rollen of glijden, heb je het gevoel dat het dieren zijn. Als je de gele skeletten over het strand ziet marcheren, denk je dat er buitenaards leven rondloopt.

Theo Jansen noemt het kinetische kunst, bewegende kunst, hij is er inmiddels internationaal mee bekend geworden. Het ziet er uit als een jongensdroom vakkundig tot in het extreme doorgevoerd.
Fascinerend.

donderdag 12 november 2009

Ochtend in Loosdrecht

Witte morgenmist
een dijk, omringd door water
stille zilverplas

woensdag 11 november 2009

Waarom hebben huisdieren een ziektekostenverzekering en gaan haantjes door de shredder ?

Wij hebben in Nederland twee soorten dieren: huisdieren en productiedieren.

Huisdieren worden goed verzorgd tot hun oude dag, en oud worden ze, desnoods dankzij verschillende operaties. Gelukkig kunnen deze kostbare operaties betaald worden, want steeds meer mensen sluiten een ziektekostenverzekering af voor hun huisdier. Zwaarlijvigheid is een serieus probleem bij huisdieren. Een spuitje voor je huisdier? Nou dat mag alleen als hij bijna uit zichzelf al dood gegaan is.

Goed. Daarnaast hebben wij dus productiedieren. Je weet wel van die kippen die voor vier euro bij de C1000 liggen. Deze dieren worden niet geopereerd als ze ziek zijn, nee als de kippe-eieren uitgebroed zijn en het is een mannetje hup in de vernietiger er mee. Varkens worden met stroomstokken de vrachtwagen ingedreven op weg naar het slachthuis, terwijl zijn broertje rondknort op de kinderboerderij.

Een kunstenares die veel met deze dubbele moraal speelt is Tinkebell. Zij had bijvoorbeeld van haar kat een tasje gemaakt, iedereen gillen, maar met nertsen doen wij toch hetzelfde ? Alle hate-mail die ze kreeg heeft ze overigens gebundeld en als boek uitgegeven ( een idee voor Herman van Veen ? )

Wordt het niet eens tijd de rechten van deze dieren wat meer gelijk te trekken ?

dinsdag 10 november 2009

Bereidt R.K. kerk de landing van E.T. voor ?

De Vaticaanse Pontifical Academy of Scienes heeft een congres georganiseerd over buitenaards leven, voor zowel wetenschappers als theologen. Dit betekent een opmerkelijke verschuiving in de mening van de R.K. kerk, in 1600 werd Giordano Bruno nog door de inquisitie ter dood gebracht daar hij geloofde in buitenaards leven.

De kerk vreest dat de ontdekking van buitenaards leven een behoorlijke impact zal hebben op het geloof van de kerkleden. Christus is toch voor de zonden van de mensen gestorven en niet de zonden van dolfijnen of groene mannetjes ?

Het lijkt of de kerk zich alvast aan het indekken is voor een eventuele ontdekking, zij stelt nu dat de ontdekking van buitenaards leven niet in conflict is met het geloof.
Hebben zij wellicht recent een telefoontje ontvangen ?

Lees hierover meer in de Daily Telegraph of op de site van de Vaticaanse Pontifical Academy of Sciences.

maandag 9 november 2009

Horde vandalen teistert Schoorlse duinen


Sinds enkele weken worden de Schoorlse duinen, eerder geplaagd door pyromanen, geteisterd door een horde vandalen.
”Ieder jaar komen deze vernielingen weer voor” aldus Gerrit Roenkijker, duinwachter van het perceel. “Het begint tegen eind oktober en gaat meestal door tot eind november. Wij hebben al van alles geprobeerd, nachtenlang op de uitkijk zitten, uren wachtlopen, maar niets heeft tot nu toe geholpen."
"Via, via hebben wij wel wat geruchten over de vandalen opgevangen, zij schijnen tot een bende te behoren de geleid wordt door een Ier, Sweet Pill é Been. Laatst had ik ze bijna te pakken, maar in dit wild begroeide gebied zijn ze zo weg, je ziet nog even een rode muts en weg zijn ze. Daar kan je trouwens de bendeleden aan herkennen, aan die rode muts.”

“Het is echt verschrikkelijk, zij trekken een spoor van vernieling door de duinen, iedere paddenstoel, vernielen ze, ze gaan er gewoon op zitten en dan ook nog eens heen en weer wippen. Ja, daar kan zo’n ding niet tegen, dus hup, weer één kapot. Vreselijk. Zij lijken het vooral gemunt te hebben op vliegenzwammen. “

Wandelaars die de bende van Sweet Pill é Been zien, wordt sterk afgeraden hen te benaderen, maar dienen zo snel mogelijk contact op te nemen met de duinwacht.

vrijdag 6 november 2009

Verdwenen einder

Natte, grijze lucht,
Één geworden met de zee,
Aan het Noordzeestrand

donderdag 5 november 2009

Augurk aanzienlijk complexer wezen dan de mens

Het blad Nature Genetics verheugde ons met het nieuws dat de genenstructuur van augurken (Cucumis sativus) bepaald is. Het is nu bewezen dat een augurk 25.000 genen bevat terwijl de mens er maar 20.000 heeft, een verschil van maar liefst 25%. Daar genen de datapakketjes met erfelijke informatie zijn, is de onvermijdelijke conclusie dat augurken aanzienlijk complexere wezens zijn dan mensen.

Maar waarom hebben deze complexe wezens voor zo'n eenvoudig bestaan gekozen ?

Nu kan ik mij vanuit Boeddhistisch perspectief wel enigszins voorstellen waarom deze complexe wezens voor hun huidige levensstijl gekozen hebben. Lekker relaxt je hele leven water liggen drinken in het zonnetje, ontzettend Zen.
Maar ja, dat einde hè, in een pot met azijn gestopt worden, totdat je volkomen verzuurd bent, om dan tenslotte door inferieure wezens opgegeten te worden.

Het wordt tijd dat iemand opkomt voor de rechten van de plant!

woensdag 4 november 2009

Wilders wil monsterverbond met Partij voor de Dieren

“Toen ik dinsdag in het nieuws las, hoe zwarte beren in Kashmir succesvol strijden tegen militante moslims werden mijn ogen geopend” aldus dhr. Wilders “Na intern overleg stellen wij unaniem voor de PVV en de PvDD samen te voegen tot PVVD. Wij wisten niet eerder dat er onder de beschermelingen van de PvDD, dieren waren die ons gedachtegoed blijken te delen. Kijk, het is duidelijk dat de PvDD deze actie van de zwarte beer goedkeurt, zij zijn vóór de dieren, dus tegen de belagers van dieren. Ik kan Marianne Thieme de hand geven. Persoonlijk heb ik ook warme gevoelens bij de zwarte beer, wat een beest, in je woongebied bedreigd worden door vier mannen met geweren en je jaagt ze weg, oké hij is misschien wat doorgeschoten in zijn reactie, maar dat zal ongetwijfeld noodweer geweest zijn. Ja, ik zie samenvoeging van de partijen als een reële optie of minimaal een lijstverbinding.”
In een eerste reactie zegt de Partij van de Dieren te overwegen haar naam te veranderen in PvdDbZW (Partij voor de dieren, behalve zwarte beren)

dinsdag 3 november 2009

D66 pleit voor referendum naar Afghaans model

D66 pleit opnieuw voor invoering van het referendum, maar dan wel naar Afghaans model.

“Het referendum behoorde altijd tot de kroonjuwelen van D66”, licht Pechtold op de persconferentie toe. “De kroonjuwelen waren een beetje verstoft geraakt sinds het vertrek van Dittrich. Begrijpelijk, want wij hadden wat ervaring opgedaan met het referendum, en ik moet zeggen dat beviel ons toch niet helemaal” “Nadat wij jaren gepleit hadden voor de invoering van het referendum kregen wij er uiteindelijk één, en dan gaan de mensen anders stemmen dan wij willen. Ja, dat is de bedoeling natuurlijk niet. Als ik dan zie hoe creatief dat in opkomende democratieën als Afghanistan opgepakt wordt, dan denk ik: ‘Daar kunnen wij in de avondlanden wat van leren.’ Een verkiezing/referendum met één mogelijke keus. Geniaal gewoon.”

maandag 2 november 2009

Stadsvijver

Rustig zwemt de eend,
door de gele bladeren,
even een zwart spoor.

zondag 1 november 2009

De poëzie heeft haar podium gevonden.

Gezien afgelopen week , de aankondiging van ‘Dansen op spijkers’ ? In die boek-cd zijn een aantal gedichten van Gerrit Komrij op muziek gezet. De nasale stem van Komrij, ondersteund door muziek van Gauthier. Prachtig.

Nu houd ik wel van dit genre, mooie teksten, ondersteund door muziek. Helaas is er nog niet echt veel van, Spinvis kan ik mij als enige zo voor de geest halen.
Wat mij betreft heeft de poëzie haar expressievorm gevonden. Geen gedichten meer op dor papier, maar vakkundig ingesproken poëzie ondersteund door muziek op CD. Ik wil het kunnen afspelen op mijn MP3speler, terwijl ik ’s morgens in de trein het donkere landschap voorbij zie flitsen, in de autocdspeler als ik ’s avonds, in de file, door de natte voorruit de achterlichten rood zie opgloeien.
Ja, dat is hoe ik de poëzie wil horen, en ik hoop dat dit het begin is van een heleboel meer.
Ik kan niet wachten tot de CD met klassiekers als Slauerhoff ( In Nederland wil ik niet sterven, En in de natte grond bederven Waarop men nimmer heeft geleefd. Dan blijf ik liever hunkrend zwerven ..) of Marsman (Denkend aan Holland zie ik brede rivieren traag door oneindig laagland gaan ..) uitkomt.

De poëzie heeft haar podium gevonden.

Arbeiders niet vertegenwoordigd in de tweede kamer

Zorgvuldig waken de politieke partijen bij het opstellen van de verkiezingslijsten ervoor dat de lijst een afspiegeling is van hun kiezers. Voldoende vrouwen, voldoende Marokkanen, liefst een paar homo’s. Maar waar zijn de vertegenwoordigers van de arbeiders ?
Homo’s worden toch door homo’s vertegenwoordigd en niet door seksuologen ? Vrouwen worden toch door vrouwen vertegenwoordigd en niet door mannelijke gynaecologen ? Marokkanen worden toch door Marokkanen vertegenwoordigd en niet door sociologen ? Waarom worden de laagopgeleide arbeiders dan vertegenwoordigd door hoogopgeleiden ?

20% van de Nederlanders heeft een hogere opleiding, echter 90% van de leden van de tweede kamer heeft een hogere opleiding. Mensen met een lager opleidingsniveau hebben een ander leven, andere problemen, en andere genoegens dan mensen met een hoge opleiding. Zij voelen zich niet vertegenwoordigd door de tweede kamer.

De kloof tussen politiek en samenleving wordt veroorzaakt door het verschil in opleidingsniveau.

Ik wil weer Jannen bij de SP.

Ik wil weer arbeiders in de Partij van de arbeid.