woensdag 11 november 2009

Waarom hebben huisdieren een ziektekostenverzekering en gaan haantjes door de shredder ?

Wij hebben in Nederland twee soorten dieren: huisdieren en productiedieren.

Huisdieren worden goed verzorgd tot hun oude dag, en oud worden ze, desnoods dankzij verschillende operaties. Gelukkig kunnen deze kostbare operaties betaald worden, want steeds meer mensen sluiten een ziektekostenverzekering af voor hun huisdier. Zwaarlijvigheid is een serieus probleem bij huisdieren. Een spuitje voor je huisdier? Nou dat mag alleen als hij bijna uit zichzelf al dood gegaan is.

Goed. Daarnaast hebben wij dus productiedieren. Je weet wel van die kippen die voor vier euro bij de C1000 liggen. Deze dieren worden niet geopereerd als ze ziek zijn, nee als de kippe-eieren uitgebroed zijn en het is een mannetje hup in de vernietiger er mee. Varkens worden met stroomstokken de vrachtwagen ingedreven op weg naar het slachthuis, terwijl zijn broertje rondknort op de kinderboerderij.

Een kunstenares die veel met deze dubbele moraal speelt is Tinkebell. Zij had bijvoorbeeld van haar kat een tasje gemaakt, iedereen gillen, maar met nertsen doen wij toch hetzelfde ? Alle hate-mail die ze kreeg heeft ze overigens gebundeld en als boek uitgegeven ( een idee voor Herman van Veen ? )

Wordt het niet eens tijd de rechten van deze dieren wat meer gelijk te trekken ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten