maandag 9 november 2009

Horde vandalen teistert Schoorlse duinen


Sinds enkele weken worden de Schoorlse duinen, eerder geplaagd door pyromanen, geteisterd door een horde vandalen.
”Ieder jaar komen deze vernielingen weer voor” aldus Gerrit Roenkijker, duinwachter van het perceel. “Het begint tegen eind oktober en gaat meestal door tot eind november. Wij hebben al van alles geprobeerd, nachtenlang op de uitkijk zitten, uren wachtlopen, maar niets heeft tot nu toe geholpen."
"Via, via hebben wij wel wat geruchten over de vandalen opgevangen, zij schijnen tot een bende te behoren de geleid wordt door een Ier, Sweet Pill é Been. Laatst had ik ze bijna te pakken, maar in dit wild begroeide gebied zijn ze zo weg, je ziet nog even een rode muts en weg zijn ze. Daar kan je trouwens de bendeleden aan herkennen, aan die rode muts.”

“Het is echt verschrikkelijk, zij trekken een spoor van vernieling door de duinen, iedere paddenstoel, vernielen ze, ze gaan er gewoon op zitten en dan ook nog eens heen en weer wippen. Ja, daar kan zo’n ding niet tegen, dus hup, weer één kapot. Vreselijk. Zij lijken het vooral gemunt te hebben op vliegenzwammen. “

Wandelaars die de bende van Sweet Pill é Been zien, wordt sterk afgeraden hen te benaderen, maar dienen zo snel mogelijk contact op te nemen met de duinwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten