donderdag 17 december 2009

Brommerrijbewijs, een Hollands hoogtepunt

Dit jaar is het bromfiets-rijbewijs ingevoerd voor de spartamet. Een hoogtepunt voor de veiligheid in Nederland, een goede zaak. Veiligheid boven alles.
Over veiligheid in het verkeer gesproken, weet je hoeveel ongelukken er gebeuren met de fiets ? Zouden wij niet een praktijk,- en theorie-examen voor de fiets moeten invoeren ? Dat zou toch veel veiliger zijn ? En uiteraard een fietshelm verplicht stellen !
Trouwens weet je hoeveel ongelukken er al lopend gebeuren, beter zou iedereen in een elektrische rolstoel rondrijden, niet te snel uiteraard, hooguit 5 km per uur. Of nee, beter nog , wij zouden de hele dag in bed moeten blijven, vastgebonden uiteraard, zodat wij er niet uitvallen.

3 opmerkingen:

  1. Zeg maar rustig een dieptepunt in deze schreeuwmaatschappij. Elke keer wordt een naar een handjevol labiele proleten geluisterd die mogelijk eens een akkefietje hebben gehad. Dit wordt dan direct ondersteund door een stel andere proleten die daar wel markt in zien.
    De gewone nadenkende burger die zich verantwoord door het verkeer manouvreert is weer eens de pineut van de waanzin in de samenleving.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. echt een over de top product, weer een smoes om ambtenaaren aan makelijke inkomsten te brengen, echter, zullen er veel mensen de moeite niet meer nemen het te haalen, en later voor het auto rijbewijs gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mosterd na de maaltijd. dit is al zo sinds 1996 toen het bromfietscertificaat is ingevoerd, destijd was er vrijstelling voor iedereen dit op dat moment al 16 jaar of ouder was In 2006 is het AM rijbewijs ingevoerd wat elke certificaatbezitter had kunnen aanvragen en pas sinds 2009 bestaat er geen vrijstelling meer maar dient men een examen af te leggen.

    BeantwoordenVerwijderen