vrijdag 30 oktober 2009

Fietsen in de mist

Een rood verkeerslicht,
breekt door de witgrijze mist,
teken van leven.

donderdag 29 oktober 2009

“Balkenende mag niet weg, wij willen hem wegsturen”

Aldus de oppositie vanmiddag toen zij hoorden dat Balkenende nog steeds in de running is als president voor Europa. “Onredelijk, dat is het”, sneerde Femke Halsema ”het moet Balkenende verboden worden om weg te gaan. Kijk wij zijn niet blij dat hij er is, maar we willen natuurlijk niet dat hij weggaat, dat is toch heel logisch ? Jarenlang hebben wij ervoor gevochten om hem weg te krijgen, steeds weer gezegd hoe slecht hij alles doet, als hij trouwens al wat doet. En straks zou hij zo maar zelf weg gaan ? Dat voelt alsof al onze moeite tevergeefs is geweest. Een laffe aftocht dat is het. Wij konden hem altijd zo fijn pesten. Lekker samen met Agnes kijven, dan riepen wij ‘Je bent de slechtste minister-president tot nu toe’ dat vond hij altijd heel akelig.” “Ja, dat was erg leuk”, glimlachten Femke en Agnes treurig. “En dan gaat hij ook nog boven de Balkende norm verdienen, dat is een toch te zot voor woorden”.
“En ik dan”, mompelde Mark Rutte, terwijl hij naar zijn schoenen keek,“ik begon het eindelijk een beetje te leren, de minister president plagen, wat moet er van mij terecht komen als hij weggaat? “
“Ik vond het ook altijd erg fijn”, zei Alexander Pechtold zacht, “lekker JP pesten, die doet tenminste niets terug, stel je voor dat hij weggaat en opgevolgd wordt door Bos of Verhagen, die durf ik eigenlijk niet te plagen. En dan gaan zij vast mij weer pesten.”
“Ah joh, vast niet”, zei Femke met een grijns, terwijl ze Agnes aanstootte en haar brandende sigarettenpeuk ongezien in Alexanders broekzak liet glijden.

Waar kunst goed voor is

Wij voelen ons vrije mensen met een eigen wil. Maar vrijwillig trekken wij een keurslijf aan, op zoek naar zekerheid en vaste regelmaat. Wij vliegen op automatische piloot en maken slechts een fractie van onze keuzen bewust.

Het ritme doorbreken, de routine verstoren, zodat wij opkijken en zien wat wij doen, waar wij zijn.
Even stilstand en bewustzijn. Daar ligt de kracht van een mooi muziekstuk, een beeld, een goed verhaal.
Daar ligt de kracht van kunst.

dinsdag 27 oktober 2009

Wetenschappelijk aangetoond: Nederland is een Topland.

Wil je emigreren ? Niet doen !

De Legatum Welvaarts index 2009 is uit, leuk om even op rond te klikken en meteen eens duidelijk te krijgen waarom wij nou superieur zijn aan de USA, beter dan de Belgen en waarom je beter als een god in Nederland kan wonen dan als een god in Frankrijk
Volgens de Legatum Welvaarts index 2009 staan wij van alle 104 landen op de 8e plaats.
Echter, waar zij geen rekening mee gehouden hebben is de temperatuur in het land, daarom staan de Scandinavische landen en Canada nog boven ons. Ten onrechte dus. Australië staat ook nog boven ons maar daar hebben zij een gat in de ozonlaag, ook niet fijn. Blijft alleen nog Zwitserland boven ons.
Oftewel volgens de naar klimaat gecorrigeerde Legatum index staan wij op twee.

maandag 26 oktober 2009

Hup, hup allemaal naar Up

Heb je de film Up nog niet gezien ? Achter je toetsenbord vandaan en naar de bioscoop !



Ik moet zeggen, toen ik de teaser op you tube gezien had, stond ik niet echt te springen, een bejaarde en een padvinder, nou, nou leuk hoor. Maar ja, het is wel een Pixar film en die heeft tot nu toe uitstekende films gemaakt. Het was herfstvakantie dus toch naar de bioscoop, en.. hij was geweldig.

Meteen in het begin krijg je het ontroerende levensverhaal van de oude man te zien, hij komt tot leven en je voelt een band met hem. Als die er eenmaal is, breekt het spektakel los, humor, spanning en ontroering in een mooie verhaallijn en prachtige beelden.

Net voor de oude man definitief vast komt te zitten in zijn leven, weet hij aan zijn omgeving te ontsnappen, hij wil een lang gekoesterde droom gaan realiseren. Al doende komt hij steeds meer tot leven en neemt uiteindelijk afscheid van de dingen waar hij eerst zo aan gehecht was.

Dit alles vindt plaats in een prachtig samenspel met een fel gekleurde superdodo, pratende honden, een ambitieuze padvinder en een waanzinnige ontdekkingsreiziger.

Ik zal nooit meer op dezelfde manier naar een golden retriever kijken.

Ook de pubermeter ( des te stiller de pubers, des te beter de film ) gaf voor deze film de maximale score.

zondag 25 oktober 2009

Herfstbos

Roodgeel stervend blad
Losgelaten door de beuk
Vangt de lage zon

zaterdag 24 oktober 2009

Nederlandse internetfora krijgen IQ-filter

Bloggers roepen om IQ-filter op hun favoriete forum. “De speeltijd op internet is voorbij, het is een serieus medium geworden, en het is niet meer dan redelijk dat het niveau van de reacties afgestemd wordt op de gewenste doelgroep. Een uitstekende wijze om dat te bereiken is door te filteren op het Intelligentie Quotiënt (IQ) van de bloggers” aldus welingelichte kringen.

Op de jaarlijkse Bloggers-bijeenkomst waren soortgelijke geluiden te horen. “Ik ben dagelijks vooral bezig met het verwijderen van spelfouten om de reacties enigszins leesbaar te maken, stijlloos gewoon” mopperde de moderator van een bekend weblog. “Dat vind ik nog niet zo erg”, reageerde zijn buurman, ”Ik krijg vooral jeuk van al die: ‘Iedereen doet alles fout behalve ik zelf’ verhalen”. “Ja of die al samenzweringstheorieën en satire, het zou verboden moeten worden” viel een jonge vrouw fel bij. De Speld, een leidend meningsvormend forum, pleitte ook al eerder indirect voor zo’n filter.

Komende weken zal geëxperimenteerd worden met filters op enkele minder bekende fora. Zo wordt ervaring opgedaan om duidelijk te krijgen of er ook nadelige effecten aan het filter verbonden zijn. “Kijk ik erger mij wel aan al die samenzweringstheorieën, maar vind het heerlijk om daar scherp op te reageren. Wat gebeurt er als dat niet meer kan ? Ja ik ben blij dat het eerst goed uitgetest wordt” aldus de eerder genoemde jonge vrouw.

Zolang er nog geen landelijke registratie van het IQ is, moeten nieuwe inschrijvers op een forum eerst een IQ-test invullen, daarnaast zal een automatische spellingschecker op de reacties geplaatst worden. Afhankelijk van de gewenste doelgroep kan dit filter meer of minder streng gezet worden. De Speld kondigde aan, het zwaarste niveau in te stellen. “Three strikes and you’re out. Wij zijn dat aan onze doelgroep verplicht” aldus de CEO van de Speld.

De internetfora "Niburu" en “De Geertiaanse kerk” hebben aangekondigd het filter niet te gaan gebruiken. “Gezien onze doelgroep heeft het filter voor ons geen waarde” reageerden zij.

Het IQ-filter kan ingesteld worden van 70 tot 130.

vrijdag 23 oktober 2009

De tien internet wetten

Het internet is uitgegroeid tot een eigen wereld met zijn eigen wetten en regels. Volgens mensen die het weten kunnen zijn dit de tien belangrijkste:

1. Hoe langer een discussie op internet duurt, hoe groter de kans dat iemand voor Hitler of Nazi uitgemaakt wordt
2. Fundamentalisten zullen zich altijd beledigd voelen door een parodie, tenzij de schrijver heel duidelijk maakt dat het een parodie is (bijv. door een smiley bij het stuk te plaatsen.)
3. Als iets bestaat, dan is er porno van.
4. Een reactie, die bedoeld is om anderen op een fout te wijzen, bevat zelf altijd minstens één fout.
5. Wie in een wetenschappelijke discussie serieus verwijst naar "aluminium hoedjes" artikelen wordt weggehoond.
6. Als je moet benadrukken de discussie te hebben gewonnen, heb je hem waarschijnlijk verloren
7. Iemand kan een mening vormen door op internet een artikel te lezen. Echter wat er dan veranderd is, is van geen mening naar een verkeerde mening.
8. Wanneer iemand in zijn reactie veel artikelen aanhaalt, heeft hij de discussie al verloren.
9. Hij die terugvalt op het argument dat "hij die terugvalt op het argument dat ..... heeft automatisch de discussie verloren" heeft automatisch de discussie verloren.
10 Hoe meer hoofdletters en uitroeptekens in een mailtje of reactie staan, hoe groter de kans dat het volkomen flauwekul is.

Wie wat meer achtergronden wil lezen over deze regels moet dit artikel uit de Telegraph eens lezen.

Eva de Roovere

Gisteren naar een optreden van Eva de Roovere geweest. Relaxte muziek in zacht Vlaams. Even geen brandende duinen of instortende banken, maar gewoon lekkere muziek, ontspannen Vlaamse folk-muziek. Halverwege kwam de rapper Diggy Dex langs om samen met Eva de hit "Fantastig toch" te rap/zingen, mooie combinatie die twee stemmen, zacht en energiek. Opvallend in de band was de tuba, wat een mooi instrument, je voelt hem net zo hard in je buik als in je oren.
Bij de enkele liedjes waar wat meer power nodig was bleek Eva behoorlijk vermogen in haar stem te hebben, die ze van mij gerust vaker had mogen laten horen.

Stel je voor dat de Antwerpenaren nooit van Speijk's boot bestormd hadden, dan had Eva Hollands gezongen en hadden wij dat zachte Vlaams gemist. Je moet er niet aan denken.

Wij hebben vast nog niet het laatste van Eva gehoord.

Fantastig toch

woensdag 21 oktober 2009

Ik wil een staatsbank

Laten wij nou gewoon het volgende afspreken: De overheid zorgt voor de noodzakelijke basisinfrastructuur zoals: geld, drinkwater, gas, electra, milieu, wegen, droge voeten en geldstromen. Aan de andere kant houden wij ( het volk ) op met te zeiken over de overheid.
Voor een startershypotheek ga je dus voortaan naar een grijze ambtenaar, die je met een lichte tegenzin helpt. Maar, je weet dan wel dat je niet afgezet wordt en dat er niet één of andere pief mooi weer gaat spelen met je geld, of dat je zuur verdiende geld in de vorm van een bonus naar een top-bankier verdwijnt.

Een staatsbank dus.

Kijk, nu moeten wij achteraf de banken betalen, beter kunnen wij de banken vooraf betalen dan kunnen wij tenminste de regels stellen. Alle bankmedewerkers worden ambtenaren en in de Balkenende-norm gepast. Geen roze-marmeren bankgebouwen meer, geen miljoenen bonussen, maar een degelijke, suffe maar ook betrouwbare bureaucratie.
Dit moment is het ideale tijdstip om deze verandering door te voeren, want nu zijn wij al eigenaar van een aantal banken. Geef dat ook maar meteen een defintieve vorm.
Als wij één ding geleerd hebben van de kredietcrisis dan is het wel dat liberalisme leuk is, maar dat het marktdenken van het neoliberalisme doorgeschoten is. Wij willen niet uit allerlei leveranciers kiezen voor onze stroomvoorziening, maar gewoon een betrouwbare stroomvoorziening voor een redelijke prijs. Mensen krijgen keuzestress van een te groot keuzepallet, de wereld moet eenvoudig zijn en helemaal voor de noodzakelijke basisvoorzieningen.

Ik durf te voorspellen dat de politieke partij die hier in de komende verkieiizngen een thema van maakt, een mooie verkiezingswinst tegemoet kan zien.

dinsdag 20 oktober 2009

Wat een stijlvolle manier van ondergaan

De man is gevallen. De honden verdringen zich om hem heen, pogend een stukje te bemachtigen. Uit hoeken en gaten klinken de klaagzangen die men niet durfde te zingen toen hij nog stond.

Je kunt van alles van hem vinden, maar wat een stijlvolle manier van onder gaan. Vechten tot het eind. Tenslotte is er geen keus meer over en ben je ongeveer alles kwijt geraakt. Als het zover is wordt je nog een uur doorgezaagd op de tv en blijft glorieus overeind, rustig en geen onvertogen woord.
Respect.

maandag 19 oktober 2009

DNB en PvdA nieuwe hoofdsponsor AZ

Oud DSB-stadion heet voortaan DNB-stadion

Vanmiddag maakten Nout Wellink en Wouter Bos op een persconferentie vanuit het AZ-stadion bekend dat 'De Nederlandse Bank' (DNB) samen met de PvdA als nieuwe hoofdsponsor van de Alkmaarse voetbalclub AZ gaat optreden. Na het faillissement van de DSB bank had AZ geen hoofdsponsor meer.

Tijdens de persconferentie vertelde Wellink dat DNB al langer op zoek was naar een voetbalclub "Alle banken sponsoren sportclubs, en dit was een gouden mogelijkheid voor ons. Wij hadden natuurlijk als kwaliteitsbedrijf wel de nodige eisen. Het moest een club van niveau zijn, nou dat zit met de kampioen van Nederland wel goed. Daarnaast moest de club uit een omgeving komen waar verstaanbaar Nederlands gesproken wordt, daarmee vielen de meeste andere clubs af. Doordat DNB geen buitenlandse vestigingen heeft, zitten er voor de top van de DNB geen snoepreisjes in, dat probleem is nu ook opgelost. AZ speelt Europees voetbal en dat is een uitstekende aanleiding voor fijne reisjes naar het buitenland." aldus dhr. Wellink.

Wouter Bos wist de verzamelde pers te melden dat de PvdA als hulpsponsor naast de DNB zal optreden. "Kijk deze club heeft vanuit een underdog positie de kampioensplaats bereikt, dat willen wij de komende verkiezingen ook bereiken. Daarnaast heeft deze club een nuchtere Noord-Hollandse insteek "Niet lullen maar poetsen" nou daar kunnen wij als PvdA nog wat van leren, bij ons is het toch meer "Veel lullen en helemaal niet poetsen" Nee dit is de club voor ons. "

Afrondend meldde dhr. Wellink dat de minieme overnamekosten de doorslag gegeven hebben. "Wij hoeven alleen de "S" op het stadion en de shirts te vervangen door een "N". In China is al een container opnaai N'en besteld om over de oude S'en heen te naaien. Een lokale timmerman zal morgen de S op het stadion vervangen door een goudkleurige N."

De suggestie dat zij DSB expres failliet hebben laten gaan om zo het sponsorschap te verwerven werd door hen met kracht van de hand gewezen, "Pertinente onzin"

Bij het verlaten van het stadion juichten de massaal toegestroomde AZ-fans de nieuwe voorzitters toe "Met Nout en Wout naar goud, met Nout en Wout naar goud!"

zondag 18 oktober 2009

Zwaveltje - Profielschets

Het rode kopje
ontvlamt bij lichte wrijving
even licht en vuur

zaterdag 17 oktober 2009

Rotterdamse ambtenaren gevraagd hun cynische collega's aan te melden.

Ik kan mij voorstellen dat het geen pretje is om in een verbitterde organisatie te werken, en met elk goed idee tegen een muur van cynisme aan te lopen. Een uitstekend idee om daar wat aan te doen MAAR wat een vreselijke manier om dit aan te pakken. Blijkbaar zijn er in Rotterdam veel cynische ambtenaren, anders zou het ook niet aangepakt hoeven te worden. Hoe zou dat nou toch komen ?
Mij lijkt dat de laatste onverzuurde ambtenaren zich definitief bij hun verbitterde collega's gevoegd hebben, na van deze meldplicht gehoord te hebben.

Wanneer Rotterdam teveel cynische medewerkers heeft, zou de gemeente zich eens kunnen afvragen hoe dat gekomen is. Tenzij een cynische instelling vereiste was bij de wervingsgesprekken, hebben al deze mensen dat toch echt in hun loopbaan ontwikkeld.

Waardoor worden mensen zoal cynisch ? Als er niet naar hen geluisterd wordt, als zij in hun werk niet hun capaciteiten kwijt kunnen, als zij door de organisatie als productiefactor behandeld worden of als de organisatie een puinhoop is.

Wellicht zou het handig zijn, Rotterdam, om de oorzaken aan te pakken, in plaats van de gevolgen te bestrijden.

vrijdag 16 oktober 2009

Vrouwen moeten zo laat mogelijk baren

Bedenk wat een mogelijkheden dit schept. Een heel nieuwe markt zal ontstaan met volslagen nieuwe producten voor de oma-moeders. Rollators met extra brede banden, zodat u uw kind in de zandbak kan begeleiden. Flexi-Luiers voor moeder en kind. Talloze innovaties zullen nodig zijn. De uitvinders zullen bruisend van enthousiasme deze nieuwe uitdaging aangaan, de laboratoria induiken en met een ware VOC mentaliteit series nieuwe uitvindingen realiseren. Zij zullen onze, nu nog afkalvende, economie omhoog doen spuiten.

Vooral het vooruitzicht dat de geestelijke vermogens van het kind op kleuterleeftijd, ongeveer gelijk zullen zijn aan de aftakelende vermogens van zijn oma-moeder, roept ongekend warme gevoelens op. Samen kunnen zij schaterend naar Teletubbies kijken, wat een hechte band zal zich ontwikkelen. Heerlijk, dat is nog eens close bonding.

Pas nadat de vrouw zich geestelijk volkomen ontplooid heeft, en ondertussen lichamelijk volkomen geplooid is, zal zij als klap op de vuurpijl haar magnus opus baren. Uiteraard zal dit mirakel geheel tailor-made moeten zijn en niet aan de grillen van de natuur overgelaten kunnen worden. Dankzij genetische manipulatie zal ervoor gezorgd moeten worden dat ook dit laatste staaltje van haar kunnen een opzienbarend meesterstukje is. En wanneer dit hoogtepunt van haar kunnen tenslotte zijn eigen weg in de maatschappij gevonden heeft, zal zij haar moede hoofd te rusten kunnen leggen in geruststellende zekerheid “life to the max” geleefd te hebben.

donderdag 15 oktober 2009

Herfstavond

Het gele herfstlicht
verft wolkjes koffiemelk
in helderblauwe lucht

woensdag 14 oktober 2009

Alleen webloggers mogen op hun 52e stoppen met werken

Het kabinetsplan is dat een werknemer maximaal 30 jaar zwaar werk mag doen. Een werknemer begint ongeveer op zijn 22e met werken en is dus na 30 jaar werk, 52 jaar oud Zwaarder werk dan webloggen is nauwelijks denkbaar, het werk is zowel fysiek als emotioneel en intellectueel extreem belastend.

Andere beroepen zijn vaak maar op één factor belastend zijn. Bouwvakker ? Alleen fysiek belastend. Ambulancebroeder ? Alleen emotioneel belastend. Programmeur ? Alleen intellectueel belastend.

Er zijn welliswaar andere beroepen die op twee factoren belastend zijn:
Koopsompolisverkoper. Emotioneel belastend daar het toch het geweten zwaar belast en intellectueel belastend daar men steeds weer argumenten moet verzinnen waarom iemand de polis moet aanschaffen.
Prinses. Fysiek belastend daar de lint-knip-spieren extreem overbelast worden maar ook emotioneel belastend, iedereen bemoeit zich met je vakantielocatie en je mag niets terug zeggen.

Maar de kroon wordt gespannen door de weblogger, op alle drie de factoren zwaar belastend.
Fysiek belastend daar hij dag na dag onder extreme tijdsdruk, geplaagd door rsi, gezond of niet, zijn blog weer moet typen. Intellectueel belastend, voor de deadline moet hij weer een nieuwsbericht gevonden hebben waar hij een eigen draai , een onverwachte wending aan kan geven en tenslotte de zware chronische emotionele druk waaronder de blogger moet werken door alle cynische reacties en afbrekende kritieken die hij krijgt op zijn blog.

Daar het niet waarschijnlijk is dat werkgevers aan werknemers uit deze beroepsgroep, die na 30 jaren volkomen gesloopt zijn, nog een andere baan zal kunnen geven, zullen zij volgens de huidige plannen van het kabinet vanaf hun 52e AOW krijgen.

dinsdag 13 oktober 2009

Satire op internet

Houd je van satire ?
Dan moet je eens op http://www.speld.nl/ kijken. Twee recente verhalen zijn: Hirsch Ballin gaat vakkenvuller te lijf en PvdA gaat strijd met keizer aan
Heerlijk om te lezen.

maandag 12 oktober 2009

Het DSB sprookje

In een land hier heel ver vandaan woonden eens twee akelige mannetjes. Allebei de mannetjes vonden geld heel belangrijk. Het bijzondere was dat het ene mannetje er uitzag als een echt heel akelig mannetje, terwijl het andere akelige mannetje er uitzag als een heel vriendelijk mannetje.

Op een kwade dag kwamen de akelige mannetjes elkaar tegen en natuurlijk gingen zij ruzie maken. "Jij bent een akelig mannetje", schreeuwde het ene akelige mannetje tegen het andere akelige mannetje, "en iedereen moet dat weten."
"Jij bent zo'n akelig mannetje", fluisterde het andere mannetje, "dat ik geeneens meer met je wil praten" en hij stopte zijn oren dicht.
Toen begon het andere mannnetje nog harder te schreeuwen, op de radio en op de tv, "Pak het fluisterende mannetje zijn geld af, want hij is echt akelig." "Oh, oh", dachten de mensen uit dat land hier heel ver vandaan, "hij is wel akelig en schreeuwt wel hard, maar ik heb nog geld uitgeleend aan dat fluisterende mannetje, dat ga ik maar eens terug vragen."

Zo gezegd, zo gedaan, en hoewel de portemonnee van het fluisterende akelige mannetje heel groot was, werd die toch al snel heel dun. Toen de bazen van het land hier heel ver vandaan dat zagen pakten zij de portemonnee af. "Geef die maar hier, dan verdelen wij de rest wel"

Helaas zat er niet meer genoeg in de portemonnee om iedereen zijn geld terug te geven. Toen werden de mensen van het land hier heel ver vandaan wel een beetje boos, "Waar is ons geld nou, akelig mannetje ?" riepen ze, en tegen het schreeuwende mannetje riepen zij "Akelig mannetje je had niet zo moeten schreeuwen, dan was alles nog goed geweest."
De andere mensen gingen gauw naar huis om hun centjes te tellen en zeiden tegen elkaar "Het is hun eigen schuld, moet je maar geen geld aan akelige mannetjes geven".

De mensen die hun geld kwijt waren moesten een beetje huilen, maar na een paar dagen dachten zij "Och het zingende mannetje uit ons land was laatst nog veel meer geld kwijt geraakt, en die kan ook nog lachen, zo lijk ik eigenlijk wel een beetje op het zingende mannetje. " Toen werden
ze weer een klein beetje blij.

En de akelige mannetjes ? Die pakten ze op en stopten ze bij elkaar in één cel. "Zo", zeiden ze, "en we laten jullie er pas weer uit als jullie geen akelige mannetjes meer zijn."

En iedereen in dat land hier heel ver vandaan, leefde nog lang en gelukkig.

zondag 11 oktober 2009

Old Skool games, Larry en King Quest online


Jeugdsentiment voor langdurig volwassenen.

Weet je nog in de jaren tachtig, op je eerste XT, een zwarte 5 1/4 inch floppy met illegaal gekopieerde Larry. Op de PC moest je wel wat software draaien om 'grafisch' beeld mogelijk te maken, maar dan, oh eindeloos geluk, kon je Larry gaan spelen. Later volgden King Quest, Space Quest en Police Quest. Als je vast liep in het spel de code uitpeuteren om te vinden wat je nou weer moest intypen om verder te gaan. Tijden hebben wij gezocht wat je tegen die kabouter ( was in King Quest ) moest zeggen. Uiteindelijk had iemand het juiste woord uit de code gevist had, Repelsteeltje ( in het engels dan ) moest je zeggen. Moet je nagaan wat een indruk dat gemaakt heeft, dat ik het nu nog weet. En wat las ik toevallig vandaag op twitter ? Op sarien.net staan deze spellen online. Ik snel erheen, ja hoor Larry. Opstarten en ach na het eerste feest der herkenning, de teleurstelling. Ik ben teveel verwend met Civilization op de PC, en racegames op de PSP. Maar toch, als ik erover nadenk, een jaar of wat terug kwam lemmings uit voor de PSP en dat bleek zoveel jaren na dato nog steeds uitstekend speelbaar. Terwijl Lemmings toch ook behoorlijk op leeftijd is, het kwam oorspronkelijk in 1991 uit.

Een goed concept is dus blijkbaar toch behoorlijk toekomstvast.

zaterdag 10 oktober 2009

Pompoensoep

Tsja, het is herfst of niet. Oranje pompoen, uitjes, knoflook, kerrie, gember, creme fraiche. In de oven en heerlijke soep.

vrijdag 9 oktober 2009

NASA hoofdwartier verlamd door maanstraling


Eén uur na het bombardement van de maan door de Nasa (filmpje) kreeg het NASA hoofdkwartier te kampen met onverklaarbare electriciteitsstoringen. De spanning fluctueerde zonder aanwijsbare reden tussen de 47% en 247% van de normale spanning. Apparatuur die niet afgeschakeld werd raakte zwaar beschadigd. Om verdere schade te voorkomen heeft het Nasa hoofdkwartier besloten de volledige stroomtoevoer af te sluiten. Doordat geen enkel electrisch apparaat meer functioneerde, duurde het uren totdat dit nieuws naar de buitenwereld doorgedrongen was.
De oorzaak van de storing lijkt te liggen in magnetische golven die vanuit verschillende kraters in de maan, op het hoofdkantoor van de NASA gericht staan. Waardoor de straling veroorzaakt wordt is vooralsnog onduidelijk.
Uit eerste analyse van de bombardements-stofwolk op de maan zijn onverwachte resultaten naar boven gekomen. Volgens betrokken wetenschappers toont de analyse geen sporen van water, maar wel sporen van beton en staal. "Het lijkt wel of wij een soort bunker geraakt hebben" melde onderzoeker Jack Dam. Lunaloog Led Yzarc, van meet af aan uitgesproken tegenstander van de bombardementsaanpak, poneerde de volgende speculatieve theorie "Het lijkt of wij een archaïsch ondergronds verdedingsmechanisme in de maan geraakt hebben, dat waarschijnlijk volautomatisch gereageerd heeft op deze 'aanval'." Deze theorie wordt vooralsnog niet door NASA onderschreven, hoewel zij geen verklaring voor de recente gebeurtenissen hebben.
Nasa hoopt morgenochtend (USA tijd) wanneer het hoofdkwartier door de draaiing van de aarde buiten het bereik van de maan gekomen is, de resultaten van de inslag nader te kunnen bestuderen. Nasa maant de Amerikaanse overheid geen acties tegen de maan te ondernemen, totdat meer duidelijkheid verkregen is over de oorzaken van de huidige situatie.

donderdag 8 oktober 2009

Alcmaria victrix


Vandaag was het feest in Alkmaar, de victorie van 8 oktober 1573 werd herdacht.

Nadat de Spaanse troepen Naarden uitgemoord en Haarlem ingenomen hadden, belegerden zij Alkmaar. De Alkmaarders hadden hun verdedigingswerken nog net op tijd afgekregen, doordat de Spanjaarden na de inname van Haarlem een maand gingen muiten. Volgens het stedelied van Alkmaar was er een enorme overmacht, zes keer zoveel Spanjaarden als verdedigers. De Spanjaarden vielen de stad aan op haar zwakste punt, de Friesepoort, en verloren daarbij zo'n 1400 man. Nadat de dijken doorgestoken waren, braken de Spanjaarden het beleg af en vertrokken.
Zo was Alkmaar de eerste stad die de Spanjaarden stopten en begon bij Alkmaar de victorie. Deze victorie wordt nog ieder jaar op 8 oktober in Alkmaar gevierd.

Een ooggetuigeverslag van de gebeurtenissen vind je in het boekje "Kort verhaal van het beleg van Alkmaar".

Bedrijven moeten geluksboekhouding voeren in plaats van geldboekhouding

Bij het Franse telefoonbedrijf plegen bovengemiddeld veel werknemers zelfmoord. Wonderlijk toch dat wanneer een bedrijf zijn werknemers geen geld betaald, het al spoedig failliet verklaard wordt, maar wanneer een bedrijf zijn medewerkers geen geluk levert kan een bedrijf gewoon doorgaan. Is het geluk dat een bedrijf oplevert voor zijn werkgevers, werknemers, klanten en omgeving niet veel belangrijker dan alleen het gewin in geld ?
Zouden wij in het bedijfsleven niet naar een geluksboekhouding moeten, geluksmaximalisatie in plaats van winstmaximalisatie ?

dinsdag 6 oktober 2009

Ook passwords Google, Yahoo en AOL gehackt.

Oh, Oh. Niet alleen passwords van Microsoft sites lagen te grabbel maar volgens de Morgen ook die van Google. Mocht je hier de komende tijd dus onverwachts positieve, serieuze, niet-tendentieuze en constructieve stukjes lezen dan weet je waar de oorzaak ligt. Laag bij de grondse criminelen hebben dan ook hier genadeloos toegeslagen.

maandag 5 oktober 2009

De gruwelijk effecten van penicilline op weerloze bacteriën

In onderstaand filmpje zie je de gruwelijke effecten die penicilline op arme, weerloze bacteriën (en hun kinderen !) heeft. Zonder aanziens des bacteries worden zij geëlimineerd. Dat zou toch niet meer moeten mogen in de 21e eeuw.

Partij voor de Dieren doe er wat aan !



Meer van dit soort filmpjes vind je op http://www.wisebits.nl/

zondag 4 oktober 2009

Herfst is begonnen


Met het weer van afgelopen weekend is de herfst voor mij nu echt begonnen.

Regenpak, storm, gele bladeren.
Stamppot, schemerige middag.
Wakker worden in het donker.
Kachel aan, gesnotter.
Donker bier, zoemende dynamo's.
Gevulde speculaas, warme jas.

Lekker herfst.

zaterdag 3 oktober 2009

Winnie vindt de schrijver na 81 jaar

"81 jaar heb ik gezocht", mompelde Winnie de Poeh, "81 jaar sinds het ongeluk van mijn vorige schrijver. En nu heb ik u gevonden hier in 10.000 bomen bos, achter de groene poel."
De man keek op, "Waarom heb je me gezocht Winnie ?" "Iemand moet mijn verhaal schrijven, iemand moet dat doen", mompelde Winnie. Zijn grijze poot op de wandelstok trilde. "Want als niemand het opschrijft is over honderd jaar alles wat ik meegemaakt hebt vergeten. Stel het u voor, alles wat ik meegemaakt heb is dan vergeten. Daarom moet u verder gaan met mijn verhaal waar de vorige schrijver gestopt is. Want als alles vergeten is, dan is het voor niets geweest."
Teigetje maakte een verontschuldigend gebaar naar de schrijver, "Tja mijnheer dat zegt hij steeds sinds de schrijver verongelukt is."
Winnie hijgde en liet zich op een stoel zakken. "Ik heb gespaard, 100 potten honing krijgt u als u alles wat ik meegemaakt heb in een boek schrijft." De schrijver glimlachte, "Het is goed Winnie, ik zal het schrijven, deze herfst het eerste boek, zodat het niet allemaal voor niets zal zijn."
"Dank u mijnheer, dank u en eh.. zouden 99 potten ook genoeg zijn ?"

vrijdag 2 oktober 2009

Deelder

Schrijver, Roker
Mager, Donker,
Jazzer, Zanger,
Rotter, Dammer
Dichter, Deelder

donderdag 1 oktober 2009

Snoepers meppen er later op los.

Snoep je elke dag ? Oh, oh, grote kans dat je later geweldpleger wordt. Maar er is nog hoop !

Ja lieve kindertjes leg die zak snoep maar gauw opzij en plak de kauwgom maar achter je oor. Uit gedegen wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kindertjes die iedere dag snoepen later gewelddadiger zijn dan onregelmatige snoepers. Het is nog niet helemaal duidelijk of het snoepen tot geweld leidt of dat het een storing is die kinderen op jonge leeftijd tot snoep schransen zet en op latere leeftijd tot geweldpleging.
Sommmige kweetals suggereren dat gebrek aan discipline de oorzaak is. Dus als je wilt dat er nog iets van je terecht komt, niet meer snoepen en ga alvast maar sparen voor een ouderwetse mattenklopper. Dan kan je die met sinterklaas aan je ouders kado te doen.

Het doet wel even pijn, maar ach het gaat om het hogere doel, je toekomst.